Super User

Super User

%AM, %11 %041 %2014 %00:%nov

Platte Dakramen

%AM, %08 %041 %2014 %00:%nov

Ecologisch

Voorwaarden waaraan ecologisch materiaal moet voldoen.

 

bird2• Gewin van grondstoffen gebeurt zonder roofbouw te plegen op de natuur.
• Energiearm productieproces vormt geen belasting voor de omgeving.
• Productverwerking vormt geen risico voor de gezondheid van de aannemer of doe-het-zelver. • De producten hebben kwalitatief duurzame eigenschappen.
• Na verwerking geven ze geen toxische stoffen af.
• Recyclagemogelijkheid ook na lange termijn.
• Verwijdering kan zonder extra milieubelasting. 

%AM, %03 %041 %2014 %00:%nov

Video

%AM, %01 %041 %2014 %00:%nov

Groendaken

Groendaken winnen de laatste jaren aan populariteit. Erg verwonderlijk is dat niet, want er zijn heel wat algemene en ecologische voordelen aan verbonden.

De algemene voordelen van een groendak

 • GroendakLangere levensduur van de dakbedekking: een laagje groen beschermt de dakbedekking tegen UV-stralen, ijs en sneeuw.platdakgroen Door blootstelling aan extreem hoge en lage temperaturen te vermijden, gaat de dakbedekking 2 à 3 keer zo lang mee als bij een klassiek dak.
 • Isolatie tegen warmte en koude: bijkomend voordeel is dat het in de zomer binnen heerlijk koel blijft en in de winter aangenaam warm. Die lagere energiebehoefte merkt u ook op uw energiefactuur.
 • Geluidsisolatie: het groendak – en dan vooral het substraat – absorbeert zowel impactlawaai, bijvoorbeeld van regen of hagel, als omgevingslawaai.
 • Esthetische voordelen: groendaken verhogen het esthetische karakter van zowel gebouwen als wijken. Ze zijn ook aangenamer voor bewoners van hoger gelegen woningen.
 • Extra ruimte: een bewandelbaar groendak kan een uitbreiding van uw tuin betekenen of extra ruimte bieden om groenten en kruiden te telen.

De ecologische voordelen van een groendak

 • Verbetering van de luchtkwaliteit: de begroeiing filtert een deel van de onzichtbare luchtvervuiling en van stof uit de lucht. Bladeren absorberen zware metalen, tot 95% voor cadmium, koper en lood, 16% voor zink. Boven tuinen en parken is de luchtvervuiling tot 80% minder dan in de rest van de stad. Fotosynthese vermindert bovendien de hoeveelheid CO2 in de lucht en zorgt voor een toename van zuurstof in de atmosfeer.
 • Minder wateroverlast: 30 tot 50% van het regenwater wordt gefilterd en geabsorbeerd door de plantenlaag, het substraat en de draineerlaag. Er komt dus veel minder water in de riolering terecht.
 • Gunstiger microklimaat: in dichtbebouwde omgevingen zoals een stad treedt vaak het zogenaamde warmte-eilandeffect op. De gebouwen slaan de warmte op en stralen die ’s nachts uit, wat leidt tot hogere temperaturen en een lagere luchtvochtigheid. Groendaken verminderen dat effect.
 • Toename van de biodiversiteit: groendaken dragen bij tot de aanwezigheid van dieren in de stad. Denk aan vlinders, bestuivende insecten, vogels ...

 

%AM, %23 %041 %2014 %00:%okt

Fakro - Dakvensters

Door de hoge eisen die FAKRO stelt betreffende gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en gesofistikeerde oplossingen voor details, heeft FAKRO altijd een aangepast dakvenster voor elke toepassing, zodat aan de meeste eisen van de klanten kan worden voldaan. 

Dakvensters zijn onmisbare elementen geworden in gebouwen. Zij bieden een grenzeloze waaier aan mogelijkheden voor het bewoonbaar maken van zolders zonder de architectuur te schaden. In tegendeel kunnen zij bijdragen tot zowel de externe als interne architectuur. 
Vertrekkend vanuit diverse persoonlijke voorkeuren is FAKRO in staat de meest ambitieuze wensen te visualiseren en tot realiteit te brengen.

 

   

- met scharnieren halverwege de 
vensterhoogte

- garandeert ventilatie en natuurlijke verlichting van de binnenruimte

- behalve ventilatie en natuurlijke verlichting van de binnenruimte garandeert dit dakvenster ook een vrije toegang en een breed uitzicht naar buiten toe

- twee openingsmogelijkheden: tuimelen en uitzetten

   

- met scharnieren in de bovenste helft van het dakvenster

- het onderste vleugeldeel heeft dezelfde functie als het uitzetdakvenster en het bovenste deel garandeert bijkomende natuurlijke belichting van de binnenruimte

- gevelelementen voor combinatie met verschillende types dakvensters

  Andere dakvensters   Niet-standaard dakvensters

- het uitstapvenster FW_ is een dakvenster dat lateraal 90° opent

- openen naar links of naar rechts

- gebogen tuimeldakvensters

- ‘Retro-look’ dakvensters

- niet-standaard vormen en afwerkingen

  Rook- en warmteafvoer dakvensters    

- dakvenster voor rook- en warmteafvoer

- scharniert onderaan en valt open naar buiten toe

 
%AM, %23 %041 %2014 %00:%okt

Gipsplaten

Gipsplaten vormen  de basis voor plafond- en wandsystemen. De diversiteit aan uitvoeringen is uitzonderlijk en staat toe elke creatieve vormgeving in te vullen en te beantwoorden aan een ganse reeks technische eisen.

Gipsplaten =
 Hoge brandveiligheid 
 Akoestisch comfort 
 Thermisch en hygrometrisch comfort 
 Snelle en mooie afwerking 
 Snelle verwerking 
 Droge afbouw: geen droog- of wachttijden

%AM, %23 %041 %2014 %00:%okt

Rigidurplaten

 

Door de stijrigidur2gende energieprijzen en het groeiend milieubewustzijn zijn heel wat eigenaars van traditionele woningen of andere gebouwen op zoek naar een manier om hun niet-geïsoleerde spouwmuren op een goedkope en veilige manier te vullen met een geschikt isolatiemateriaal. isoproC, importeur van isolatiesystemen, biedt hiervoor nu een elegante oplossing aan. Via een beperkt aantal kleine inblaasopeningen, niet veel groter dan de kopse voeg tussen de gevelstenen, wordt met behulp van inblaasmachines de spouw volledig gevuld met schuimkorrels op basis van silicaat. De korrels zijn heel licht (± 25 kg/m³) en isoleren daardoor bijzonder goed (? = 0,035 W/m.K). Hun vochtgedrag is ideaal voor toepassing als volledige spouwvulling: de korrels zijn door hun gesloten minerale structuur niet-hygroscopisch en tegelijkertijd toch sterk dampdoorlatend. 
De besparing op de verwarmingskosten is spectaculair: bij toepassing van slechts 50 mm SLS®20F in een klassieke spouwmuurconstructie worden de warmteverliezen doorheen de muur met ruim 2/3 gereduceerd. In minder dan vijf jaar verdient u dan ook de investering in de isolatie terug(*). 
(*) isolatie met 50 mm SLS®20F van een klassieke spouwmuur met 9 cm gevelsteen, 14 cm snelbouw, verwarming met stookolie, aankoopprijs 0,5 €/liter, totaal rendement van de verwarmingsinstallatie 80 %, binnentemperatuur overdag 20°C, ’s nachts 15°C. 
belangrijkste toepassingsgebieden 
• spouwvulling van tweeschalig metselwerk, door machinaal inblazen bij bestaande constructies of door manueel ingieten bij nieuwbouw 
• thermische en akoestische isolatie (niet beloopbaar) van zolderingen en vloeren, bijvoorbeeld tussen roosteringsbalken 
• akoestische isolatie van leidingenkokers 
• isolatie van de leidingenzone bij laag-energie houtskeletbouw: zelfs isolatiediktes van minder dan 40 mm kunnen efficiënt gevuld worden

voordelen 
• kierloze isolatie, ook tussen onregelmatige oppervlakten en rond kabels en leidingen 
• geen snijafval 
• een gezond binnenklimaat: behaaglijk warm in de winter, aangenaam koel in de zomer 
• de isolatie kan snel en prijsgunstig aangebracht worden, ook in bestaande constructies 
• eenvoudige oplossing voor moeilijke en delicate omstandigheden

technische gegevens 
• korrel 1–2mm 
• densiteit bij uitstrooien 25 ± 5 kg/m³ 
• warmtegeleidingscoëfficient ? 0,035 W/(m.k) 
• reactie bij brand volgens DIN 4102 A1(onbrandbaar) 
• waterdampdiffusieweerstand µ 3 • officiële goedkeuring als spouwmuurisolatie Z-23.12.1399

• officiële goedkeuring als uit te strooien isolatie Z-23.12.1395

%AM, %23 %041 %2014 %00:%okt

Houtwolisolatie

 

Houtwolisolatie Is uitermate geschikt voor een gezonde en comfortabele woonomgeving in winter én in zomer! Bovendien zijn bio-ecologische isolatiematerialen vlot verwerkbaar, zonder kans op huidirritatie.

Houtwolisolatie zorgt door zijn lage warmtegeleiding én hoge warmteopslagcapaciteit voor een bijzonder aangenaam en behaaglijk woonklimaat in winter én in zomer.

Houtwolisolatie heeft een geluiddempende werking, doordat de houtvezels de geluidstrillingen absorberen, wat zorgt voor een stressvrije en aangename woonomgeving.

Constructies geïsoleerd met houtwolisolatie zijn minstens even brandveilig dan constructies geïsoleerd met glaswol of kunststofisolatie! Bij brand zal de buitenste laag van houtwolisolatie Steicoflex verkolen en zo een beschermlaag vormen. Bovendien komen hierbij geen giftige gassen vrij.

Natuurlijke houtvezels hebben de eigenschap om een grote hoeveelheid vocht te kunnen opnemen en afgeven aan de omgeving. Dit proces verbetert het binnenklimaat enorm, omdat er in het gebouw een natuurlijke en evenwichtige vochthuishouding ontstaat.

De basisgrondstof hout is onuitputtelijk, recycleerbaar en draagt bij tot een goede CO2-balans. houtwolisolatie heeft een beperkte ecologische voetafdruk.

 

%AM, %23 %041 %2014 %00:%okt

Cellulose

Cellulose isolatie is een hoogwaardige isolatie uit krantenpapier. Het wordt al meer dan 60j gebruikt om gebouwen te isoleren. Het is een uiterst stabiel,duurzaam en flexibel materiaal. Cellulose isolatie is veelzijdig toepasbaar en biedt verbeterde bouwfysische eigenschappen t.o.v. de meer conventionele isolatiematerialen. Cellulose wordt zowel voor nieuwbouw als voor renovatie gebruikt en is geschikt voor daken, wanden en zoldering.

Eigenschappen:

 1. Warm in de winter en koel in de zomer door de hoge warmteopslagcapaciteit.
 2. Aangenaam binnenklimaat door het hoge vochtopname- en vochtreguleringsvermogen.
 3. Een dampopen constructie: eventuele schimmel- en vochtproblemen worden in verbinding met cellulose geminimaliseerd.
 4. Een gegarandeerde homogene en naadloze isolatie door het machinaal inblazen.
 5. Een goede geluidsdemping door de bijzondere vezelstructuur en het hoge soortelijk gewicht.
 6. Optimale prijs- en kwaliteitsverhouding, zeer snel terugverdiend.
 7. Actieve milieubescherming door het gebruik van een nagroeibare grondstof en recycleerbaar.

Pagina 1 van 2

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.